stilte

Door stil te zijn, creëer je ruimte en rust in je hart, hoofd en lichaam. Gun jezelf dit moment, om tot diepe ontspanning te komen en bij te tanken.

De batterij opladen

 

Een stiltedag is een cadeautje voor jezelf en een bijzondere manier om meer te zijn in plaats van te doen. In stilte kun je afstand nemen van je dagelijkse bezigheden en leer je stil te staan bij wat zich nu, op dit moment, aandient. Een stiltedag bestaat uit mindfulnessoefeningen, meditaties en mindful bewegen: dit alles natuurlijk zoveel mogelijk in stilte.

Om mee te doen aan een stiltedag heb je echter geen specifieke meditatie- of mindfulness-ervaring nodig, enkel de bereidheid om je over te geven aan de stilte van de dag, met alle verveling, onrust en lastige gevoelens die daarbij horen. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar juist dat ongemak geeft je de mogelijkheid om meer in verbinding te komen met jezelf.

Meedoen aan een stiltedag kan een fijne opfrisser of verdieping zijn van je mindfulness-beoefening, maar kan ook een mooi startpunt vormen wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt.

Een dag uit de dagelijkse sleur

Liefdevolle vriendelijkheid

Aandacht voor het hier en nu

Tijd voor jezelf

Verdieping van mindfulness

Beter omgaan met stress

Zelfinzicht en persoonlijke groei

Stiltedag op zondag (lente)

Een paar keer per jaar kun je meedoen aan een ontspannen stiltedag. Voor deze dag heb je geen specifieke meditatie-ervaring nodig, maar het helpt als mediteren niet helemaal nieuw voor je is.

Tijdens de stiltedag kun je genieten van een sessie mindful bewegen, verschillende fijne geleide meditaties en een stiltewandeling wanneer het weer het toelaat.

 

Zondag 2 april 2023 van 10.00 - 16.00 uur
Een dag voor jezelf!
Maximaal 12 deelnemers
Leidschendam
€89,- (incl. btw, koffie, thee en een eenvoudige lunch)

 

Online WORKSHOP mindfulness

Wil je ontdekken of een volledige mindfulnesstraining iets voor je is? Doe dan mee met de online workshop! In 1,5 uur leer je wat mindfulness is en ervaar je al een beetje wat het je kan brengen: meer ruimte in je hoofd en mildheid in je hart.

Heb je al ervaring met mindfulness en meditatie? Dan is deze workshop ook heel geschikt om je eigen beoefening op te frissen! 

 

Vrijdag 10.00-11.30 uur
Dinsdag, woensdag of donderdag 19.30-21.00 uur
Klik op 'inschrijven' voor de beschikbare data!
Online in Google Meet
€19,- (incl. btw)

 

Mindfulnesstraining ONLINE

In acht groepssessies van 1,5 tot 2 uur leer je meer mindful in het leven te staan, met meer ruimte in je hoofd en mildheid in je hart.

Met meditaties, oefeningen en educatie leer je stresssignalen herkennen, zodat je betere keuzes kunt maken.

Thuisbeoefening is voor de effectiviteit van deze training heel belangrijk. Dit kost je ongeveer 45 minuten per dag.  

Vrijdag 25 aug, 1, 8, 15, 22 en 29 sep, 6 en 13 okt 2023.
Stiltedag naar keuze
10.00-11.30 uur
Maximaal 6 deelnemers
Online in Google Meet
€469,- (incl. btw, werkboek)
GRATIS met STAP-budget

 

Individuele GRATIS mindfulnesstraining

In acht individuele, online sessies van 1,5 tot 2 uur leer je meer mindful in het leven te staan, met meer ruimte in je hoofd en mildheid in je hart.

Met meditaties, oefeningen en educatie leer je stresssignalen herkennen, zodat je betere keuzes kunt maken.

Thuisbeoefening is voor de effectiviteit van deze training heel belangrijk. Dit kost je ongeveer 45 minuten per dag.  

 

Data en tijden in overleg
Stiltedag naar keuze
Individueel en maatwerk
Online in Google Meet
€949,- (incl. btw, werkboek)
GRATIS met STAP-budget!

 

10.00 - welkom en introductie

10.30 - aankomstmeditatie

11.00 - mindful bewegen

11.45 - liefdevolle vriendelijkheid

12.30 - lunch, tijd voor contemplatie

13.30 - loopmeditatie en stiltewandeling

14.30 - geleide meditatie

15.00 - bodyscan

15.30 - uitwisseling en afsluiting

Het programma van een stiltedag

 

Tijdens een stiltedag oefenen we met mindfulness in stilte. Na een welkom en introductie, starten we de stilte met een ontspannen aankomstmeditatie. Daarna volgt er een sessie mindful bewegen, een soort milde, zachte yoga. De dag staat in het teken van liefdevolle vriendelijkheid en compassie voor jezelf en dat merk je terug in de oefeningen en meditaties die we doen.

Gedurende de dag is er tussen de oefeningen en meditaties door ook wat tijd voor jezelf. Tijd om in stilte te genieten van een kop thee of koffie, tijd om na te denken, iets op te schrijven of om in op een mindful manier te genieten van je lunch.

Na de lunch beginnen we met een korte loopmeditatie en je wordt uitgenodigd deze techniek mee te nemen in de stiltewandeling die erop volgt (alleen of met elkaar).

De resterende middag vullen we in met een geleide meditatie en een bodyscan. Daarna beëindigen we de stilte door het uitwisselen van onze ervaringen en sluiten we de dag samen af.

 

De stiltedag voelt elke keer weer als een kado aan mezelf. Even uit de drukte, even een dag helemaal niks, behalve genieten van de rust. 

Janneke

In het begin vind ik de meditaties en stilte soms weer even lastig, maar ik kom na een stilte retreat altijd weer opgeladen thuis. Aanrader!

Eric

De rust, de stilte, de aandacht voor mezelf, ik kan het echt iedereen aanraden. Het voelt eigenlijk als een soort APK voor jezelf!

Iris

Meer weten over Mild Mindful, mindfulness en meditatie? Beluister de podcast op Spotify!